شرکتهای پیشرو در ارتقای بهره وری سازمانی وابسته به ارگانها و نهادهای تحت پوشش دفتر مقام معظم رهبری از سوی مرکز ملی تعالی و پیشرفت معرفی شدند.
به گزارش خبرنگارما، در مراسم پنجمین دوره اهدای جایزه تعالی و پیشرفت که دیروز با حضور مدیران تمامی نهادهای انقلابی و ارگانهای وابسته به دفتر مقام معظم رهبری در تهران برگزار شد، دکتر محمدجواد ایروانی رئیس شورای سیاستگذاری جایزه ملی تعالی و پیشرفت با اشاره به اینکه موضوع بهره وری محور سوم سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی و مورد تاکید مقام معظم رهبری است، گفت: تمامی نهادهای وابسته به دفتر مقام معظم رهبری، رویکرد بهره ورانه را مورد توجه قرار دادهاند.
وی گفت: روحیه جهادی و مردم گرایی به عنوان شاکله اصلی مدیریت نهادهای انقلابی، منطبق با نیازهای واقعی و برگرفته از ارزشهای انقلابی است. رئیس شورای سیاستگذاری جایزه ملی تعالی و پیشرفت ادامه داد: با بهره گیری از تلاشهای جهادی در نهادهای انقلابی، کشورمان میتواند از تمامی مشکلات و بن بستهایی که با آن روبروست، به خوبی خارج شود.
به گفته وی، رو نمایی از واکسن ایرانی «برکت»، پروژه «مرغ لاین آرین» و ساخت روانکارهای صنعتی بخشی از نتایج تلاشهای موفقیت آمیز مجموعه شرکتهای تحت پوشش این نهادهاست که این موفقیتها در شرایط سخت تحریمی و با وجود کارشکنی دشمنان خارجی به دست آمدهاند. ایروانی با اشاره به اینکه اکنون با رونمایی از واکسن برکت، کشورمان جزو باشگاه کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا شده و این افتخار بزرگی برای جهان اسلام است، گفت: پروژه «مرغ لاین آرین» هم که دارای پیچیدگیهای خاصی است، تلاش دشمنان ایران برای تحریم فناوریهای صنعت مرغداری کشور را به شکست کشید.
وی با اظهار اینکه این نهادهای انقلابی به واسطه واکنش سریع و هوشمندانه در مقابل حوادث طبیعی، موفق شدهاند که گروههای جهادی را در تمامی نقاط کشور فعال کنند، ادامه داد: نهادهای انقلابی با اتکا به رهنمودهای مقام معظم رهبری تمامی تهدیدها را به فرصت تبدیل و این ویژگی را در خود نهادینه کردهاند.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه ملی تعالی و پیشرفت ادامه داد: ظرفیت همراستایی نهادهای انقلابی با دولت یکی دیگر از مهمترین ویژگی این نهادهاست که در کنار توانمندسازی آحاد جامعه به توانمندی پایدار منتج شده است. این قبیل حرکات مدیریتی در سایر نقاط جهان در سطحی بسیار محدود انجام میشود و هیچ نقطه دنیا تجربه چنین توانمندسازی در این سطح را ندارد.
وی گفت: نهادهای انقلابی در سال ۱۳۹۸ حدود ۵ر۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دادند و مدیریت شایسته و روحیه جهادی در این نهادها منجر به ایجاد ۶۲۲ هزار فرصت شغلی در سال ۱۳۹۸ شده است.
ایروانی گفت: تمامی سرمایه گذاریهای انجام شده توسط نهادهای انقلابی در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی بوده و بهترین مدل برای پیاده سازی نظام اقتصاد مقاومتی به شمار میرود. نکته مهمتر اینکه ۶۰ درصد از این سرمایه گذاریها در مناطق محروم و کم برخوردار صورت گرفته است. به گفته وی، اهرمی کردن سرمایههای مردمی و ایجاد اعتماد میان مردم و نهادها از دیگر ویژگی های منحصر به فرد سرمایه گذاریهای این نهادهاست که منجر به هدایت سرمایههای بانکی به سمت تقویت تولید ملی شده است.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه ملی تعالی و پیشرفت پیشتازی در اقتصاد دانش بنیان، تشکیل صندوقهای جسورانه و خطرپذیر و اهتمام به تکمیل زنجیره ارزش افزا را از دیگر ویژگیهای این نهادها دانست و گفت: نهادهای انقلابی نه تنها جای دیگر سازمانها را برای فعالیت در حوزههای اقتصادی تنگ نکردهاند، بلکه به مثابه یک تسهیل گر باعث تقویت مشارکت سایر سازمانها در امور اقتصادی شدهاند.
وی تاکید کرد: نهادهای انقلابی به دنبال چابک سازی بدنه اداری خود هستند و از رقابت با بخش خصوصی، تعاونی و شرکتهای دولتی پرهیز میکنند. همچنین تمامی واگذاریها در این نهادها به منظور شفافیت کامل از کانال بازار سرمایه صورت میگیرد. ایروانی ادامه داد: وزارت خزانه داری آمریکا به دروغ اغوا میکند که نهادهای تحت پوشش دفتر مقام معظم رهبری مالیات نمیپردازند و برخی هم ناآگاهانه این ادعای کذب را میپذیرند، در حالی که به استناد گزارش سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور مالیاتی کشور، نهادهای انقلابی تمام مالیات خود را پرداخته و جزو خوش حسابترین بنگاههای اقتصادی به شمار میروند. وی با بیان اینکه بر عملکرد مالی این نهادها انواع نظارت ها اعم از حسابرسی رعایت، حسابرسی سالانه، گزارش مجامع عمومی، حسابرسی عملیاتی و بودجه ریزی بر مبنای عملکرد صورت میگیرد، گفت: رویکرد نئولیبرالی که مدام در پی اختلاف میان دولت با بخشهای اقتصادی است، حتی در خواستگاه فکری خود با شکست روبرو شده ولی نهادهای انقلابی بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی به دنبال تجمیع توان عملیاتی خود و رویکرد راهبردی و هم افزایی با بخش دولتی و بخش عمومی غیردولتی هستند تا بتوان برنامه جهش و تحول اقتصادی را پیاده سازی کرد.
در این مراسم که دکتر سعید اوحدی معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید، دکتر محمد مخبر دزفولی رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) و رئیس بنیاد برکت، مهندس پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، مهندس علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، مهندس محمد سعیدی کیا عضو هیأت امنای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و همچنین مدیران و معاونان آستان قدس رضوی، سازمان اقتصادی کوثر و کمیته امداد امام خمینی(ره) حضور داشتند، همچنین خانم مهندس فاطمه پهلوان رئیس سازمان ملی بهره وری با اشاره به تدوین برنامه حرکت تمامی دستگاههای اجرایی به سمت بهره وری در قالب ماده ۵ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی واجتماعی گفت: مادامی که اصلاحات نهادینه در نظام مدیریتی سازمانها انجام نشود، نمیتوانیم به توانایی مدیریتی و راهبری مدیریت بهره ورانه در کشور دست یابیم. وی گفت: متأسفانه در دوره ۵۰ ساله ۱۹۷۰ میلادی تا ۲۰۲۰ سرجمع تمامی شاخصها و عوامل بهره وری سازمانها در ایران فقط یک دهم درصد بهبود یافته است.
این گزارش میافزاید، دکترعلی اوتارخانی مسئول دبیرخانه و رئیس کمیته راهبردی جایزه ملی تعالی و پیشرفت هم در این مراسم ضمن گزارشی از فرآیند پنجمین دوره جایزه تعالی و پیشرفت گفت: در این دوره فعالیت مدیریتی ۷۴ شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، ۳۵ شرکت وابسته به ستاد اجرایی حضرت امام(ره)، ۲۸ شرکت وابسته به سازمان اقتصادی کوثر، ۲۲ شرکت وابسته به آستان قدس رضوی، ۱۵ شرکت وابسته به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۱۳ شرکت وابسته به مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۳ شرکت وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی ظرف یک سال گذشته از سوی ۱۰۰ ارزیاب ارشد، ۲۵۵ ارزیاب، ۲۲ پایشگر و ۴۰ مشاهده گر معتمد مورد سنجش قرار گرفته است.
گزارش خبرنگار ما میافزاید، مهندس علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم در حاشیه این مراسم اعلام کرد: این بنیاد در شهرهای کمتر از ۵۰ هزار نفر جمعیت، حدود ۶۰ هزار واحد مسکونی در قالب مسکن ملی خواهد ساخت که زمین آن را تحویل گرفتیم.
وی افزود: هم اکنون ۴۷ تا ۴۸ هزار واحد از مسکن ملی را طراحی و ساخت آن را شروع کردیم که امیدواریم با رفع موانع بانکی و سرمایهای بتوانیم به سرعت بهتری دست یابیم.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه جایزه تعالی و پیشرفت ۵ سال است که برگزار میشود، گفت: امروز در بخش مسکنهای کوچک در شهرهای کم جمعیت و روستاها به فناوری برتر و بهره وری بهتری دست یافتیم و برای مسکن محرومان و مستضعفان به خصوص در بازسازیها طرحهای بزرگی اجرا کردهایم که در همه آنها از فناوریهای روز دنیا استفاده شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس تفاهم صورت گرفته با نهادهای انقلابی ۵۰ هزار واحد مسکن روستایی و محرومان در کشور ساخته میشود، افزود: تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی برای ساخت مسکن روستایی از سوی بانک مرکزی به بانکهای عامل ابلاغ شده است و این مساله رونق ویژه ای به تأمین مسکن روستائیان خواهد داد. همچنین برای روستائیانی که توان ساخت مسکن را با تسهیلات و آورده نداشته باشند تا ۲۰ میلیون تومان منابع بلاعوض پرداخت خواهد شد.
تابش همچنین از ساخت ۱۱۰ هزار واحد مسکن محرومان در کشور خبر داد و بیان کرد: برای ساخت این واحدها در کنار واگذاری زمین رایگان با کمک مجموعه خیرین و منابع دولتی تامین اعتبار انجام شده و ۶۵ هزار واحد از این مساکن آماده افتتاح است.
وی ادامه داد: در بحث مقاومسازی مسکن روستایی از ۵ میلیون واحد مسکن روستایی در کشور نیمی از این واحدها تاکنون مقاومسازی شده و کار مقاومسازی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد هم آغاز شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از حل مشکل ضمانت روستائیان برای دریافت این تسهیلات از طریق سفته زنجیرهای خبر داد و در ادامه با اشاره به برخورداری ۹۵ درصد روستاهای کشور از طرح هادی گفت: بازنگری طرح هادی در ۱۰ هزار روستا آغاز شده و امسال هم در ۴ هزار روستای کشور طرح هادی بازنگری و مراحل اجرایی آن آغاز میشود. مهندس پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی هم گفت: برای رسیدن به بهره وری و ارتقای سطح مدیریتی در سازمانها راه طولانی در پیش داریم و تلاش بیشتری باید انجام شود تا از وضعیتهای کارآمد و باکیفیت بیشتر بهره ببریم و عقب ماندگی سالهای اخیر به دست دانشمندان و جوانان کشور جبران شود.
وی افزود: رسیدگی به مناطق محروم در اولویت نهادهای انقلابی از جمله بنیاد مستضعفان بوده و حتی در بعضی نقاط هم کشور را بینیاز کرده است.
فتاح با اشاره به اینکه ۵ سال است جایزه ملی تعالی و پیشرفت برگزار میشود، اما شرایط پارسال به دلیل کرونا و تحریم سخت بوده است، گفت: خوشبختانه نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری، هم تولید بالا و هم کیفیت مناسب داشتهاند و مقامات دولتی و اهل فن هم این افزایش تولید و ارتقای کیفیت را رصد میکردند.
وی به شرکت نفت بهران که در این دوره موفق شد تندیس بلورین را کسب کند، اشاره کرد و افزود: با افتخار اعلام میکنم جمهوری اسلامی ایران جزء معدود کشورهای دنیاست که از نظر روانکارها (هواپیما، ماشینهای سنگین و سبک و کارخانجات) خودکفاست و ما نیازی به واردات روانکار نداریم و حتی جزء صادرکنندگان آن به کشورهای اروپایی هستیم.
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی گفت: شرکت دیگر این بنیاد به نام جنرال مکانیک هم که موفق شد تندیس بلورین را دریافت کند با استفاده از آخرین فناوری روز دنیا تونل البرز را در آزادراه تهران- شمال به طول ۵ر۶ کیلومتر ساخته است که اواخر تیر افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: با اطمینان میگویم در سطح بنیاد مستضعفان نیازی که باعث توقف کارها شود، وجود ندارد و خبرهای خوبی در آینده در زمینه شکست تحریم از شرکتهای زیر مجموعه بنیاد خواهید شنید.
فتاح با تشریح برخی از آمارهای اقتصادی محقق شده طی سال ۹۹ از ایجاد ۲۳۵۱ شغل مستقیم در پروژههای توسعهای بنیاد و ایجاد بیش از ۱۸ هزار شغل غیرمستقیم خبر داد و گفت: بنیاد مستضعفان در سال گذشته در تحریم مضاعفی علاوه بر تحریمهای کشور قرار گرفت، ولی با وجود این شرایط سخت، میزان فروش در بخش اقتصادی بنیاد نسبت به سال قبل به میزان ۷۶ درصد رشد داشت.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی بنیاد در سال گذشته ۸ر۱۳ درصد بوده است، گفت: طی سال گذشته صادرات در بنیاد مستضعفان با وجود تحریمها نسبت به سال ۹۸ بالغ بر ۱۷ درصد رشد کرد. همچنین در بخش توسعهای سرمایه گذاری این بنیاد در سال گذشته ۳۱ درصد رشد داشت.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده برای سال ۱۴۰۰، امسال ۲۴ پروژه جدید در بنیاد به بهره برداری خواهد رسید.
اضافه میشود: در پایان این مراسم از شرکتهای البرز دارو، سرمایه گذاری کوثر، نفت بهران، نفت پارس، جنرال مکانیک، پی، گروه سرمایه گذاری عمران و توسعه کوثر، شرکت توسعه آذربایجان و شرکت کمباین سازی ایران با اهدای تنیس بلورین و لوح ویژه، تقدیر به عمل آمد.